مومنتوم شیفت در پرایس اکشن چیست؟ و چگونه با آن معامله کنیم؟

مومنتوم شیفت
4
(4)

 استراتژی مومنتوم شیفت یا تغییر مومنتوم در پرایس اکشن چیست؟

مومنتوم شیفت، تغییر مومنتوم یا MS ها. مومنتوم شیفت یکی از آسان ترین استراتژی هاست. که در این مقاله به آن می‌پردازیم بعضی از استراتژی هایی که ما برای آموزش RTM استفاده می کنیم پیچیده هستند و مقداری زمان بر هستند و آنها را باید فرا بگیرید.

 در این مقاله می‌خواهیم در مورد استراتژی نزدیک شدن قیمت صحبت کنیم . زمانی که در آن حرفه ای شدید می توانید آن را استفاده کنید می توانید بر روی چارت بروید و در  یک حساب دمو بک تست یا فروارد تست بگیرید و سپس می توانید آن را بر روی حساب واقعی استفاده کنید.

مومنتوم شیفت

تصویر بالا که ملاحظه می فرمایید آناتومی مومنتوم شیفت است زمانی که درباره مفاهیم تئوری صحبت می کنیم همانطور که از اسم آن پیداست نوعی تغییر در مومنتوم بازار وجود دارد.

مومنتوم شیفت چه زمانی اتفاق می افتد؟

مومنتوم شیفت زمانی اتفاق می افتد که وقتی قیمت با مومنتوم بالا ریزش می‌کند (درحال استاپ فروش است) یعنی زمانی که قیمت با سرعت بالا می ریزد و یک ریزش سنگین داریم سپس قیمت به آرامی به سمت جایی که از آن ریخته بود شروع به بالا آمدن می کند. به همین دلیل به آن تغییر مومنتوم می گوییم.

مومنتوم قوی و مومنتوم ضعیف

به بیان ساده‌تر می گوییم که مومنتوم تغییر کرد است از مومنتوم قوی به مومنتوم ضعیف تغییر کرده است کلمات هم معنای دیگری برای مومنتوم ضعیف داریم به آن تجمیع و یا فشردگی  یا کامپرشن می گوییم.

چگونه مومنتوم ها را شناسایی کنیم؟

 اولین موردی که برای شناسایی مومنتوم شیفت نیاز دارید یک نقطه تصمیم گیری یا DP است.

 در مورد MPL و DP در مقاله نواحی پرایس اکشن (PAZ)  به برسی DP , MPL به طور کامل پرداخته ایم. بهتر است قبل از خواندن این مقاله درک کاملی از DP , MPL داشته باشید چون به شما کمک خواهند کرد تا نوع تصمیم گیری معتبر و نامعتبر را از یکدیگر تشخیص دهید.

مومنتوم شیفت

 در تصویر بالا می بینید اینجا MPL داریم یک MPL نوع سوم داریم که قیمت از آنجا آمده است.

 قیمت با مومنتوم قوی به سمت پایین حرکت کرده است این جا ممکن است یک MPL باشد یا یک دابل مارو باشد یا یک سطح نادیده گرفته شده باشد.

در این مقاله قصد داریم درباره‏ MPL و MQ صحبت کنیم این سطوح مهمی هستند که باید به دنبالشان باشیم.

 زمانی که یک نقطه تصمیم گیری معتبر پیدا کردیم صبر می کنیم قیمت تا یک سطحی ریزش کند و تا زمانی که قیمت با مومنتوم ضعیف به سمت MPL یا DP نزدیک شود. و بعد از تغییر روند نوع و زاویه تغیر را بدست می آوریم.

انواع مومنتوم :

 به طور کلی سه نوع تغییر مومنتوم داریم

1- تغییر مومنتوم ۹۰ درجه

2- تغییر مومنتوم ۴۵ درجه

3- تغییر مومنتوم با زاویه حاد

بنابراین برای اینکه  متوجه شویم تغییر مومنتوم ۹۰ درجه است یا ۴۵ درجه یا حاد به چارت زیر توجه کنید.

mpl

چگونه زاویه مومنتوم را تشخیص دهیم؟

برای بررسی و تشخیص زاویه مومنتوم به روند بیس که بعد از ریزش ایجاد شده نگاه می کنیم، با یک خط کشی روی قسمت بیس می توانیم نوع مومنتوم را تشخیص دهیم.

در مورد چارت بالا تغییر مومنتوم ۴۵ درجه است پس بنابراین نیاز داریم تغییرات مومنتوم را یاد بگیریم و تشخیص دهیم که مومنتوم چند درجه است.

دو روش تشخیص مومنتوم

برخی از معامله‌گران کف روند را برای تشخیص مومنتوم انتخاب می‌کنند و برخی سقف کانال یا روند را برای تشخیص مومنتوم انتخاب می کند.

 بنابراین زمانی که دیدید قیمت به MPL نزدیک می شود شروع کنید نواحی پرایس اکشن یا PAZ را رسمی کنید. نواحی پرایس اکشن در مدیریت تریدها به شما کمک می کند تا بر تریدهایتان نظارت کنید.

چه زمانی به پرایس اکشن نیاز داریم؟

 زمانی که در سقف وارد می شوید و قیمت پایین می آید به نواحی پرایس اکشن نیاز دارید تا محل واکنش قیمت را ببینید برخی اوقات قیمت به این ناحیه انتهایی نمی رسد، اما اگر تکنیک نواحی پرایس اکشن را بدانید که ما خیلی عمیق به این مبحث می پردازیم ولی متاسفانه  بیشتر تریدرها آن را نادیده می گیرند و به دنبال یک دید عمومی و کلی از پرایس اکشن هستند.

توضیحات در مورد پیدا کردن نواحی پرایس اکشن از حوصله این مقاله خارج است برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله نواحی پرایس اکشن مراجعه کنید.

شرایط قرار دادن سفارشات

همانطور که قبلا توضیح دادیم باید یک MPL داشته باشیم یا یک نقطه تصمیم گیری معتبر سپس ریزش قیمت با مومنتوم قوی و نزدیک شدن قیمت به نقطه تصمیم گیری.

سپس می توانید سفارش خود را در ناحیه پرایس اکشن مشخص شده قرار دهید، و حد ضرر خود را بالای ناحیه MPL قرار دهید و هر هدف (تارگت) را ابتدای شروع تغییر مومنتوم قرار دهید که یک مومنتوم ضعیف است.

 موارد دیگری که باید در نظر بگیریم این است که ببینیم زاویه مومنتوم ۹۰درجه ،45 درجه و یا حاد است.

تشخیص زاویه مومنتوم در حالت ستاپ فروش

برای تشخیص زاویه مومنتوم در حالت (ستاپ فروش) باید قسمت بالایی روند را در نظر بگیرید. اما در قسمت پایین هم باید مواردی را محاسبه کنیم. پس باید یک MPL یا یک DP معتبر وجود داشته باشد تا یک ستاپ مومنتوم شیفت معتبر داشته باشیم.

زمانی که یک MPL یا DP معتبر پیدا کردیم و سپس در آن ناحیه که قیمت با مومنتوم قوی ریزش کرده است ( با فرض ستاپ فروش) صبر کنید تا قیمت به MPL یا DP معتبر باز گردد. سپس می توانید سفارش فروش خود را قرار دهید.

نقاط ورود حد سود و حدضرر

پس همان طور که گفتیم قیمت باید یک ریزش با مومنتوم قوی داشته باشد و با مومنتوم ضعیف به سمت MPL باز می گردد. ورود باید در ناحیه MPL و حد ضرر باید بالای ناحیه  MPL باشد و هدف یا حد سود محل شروع مومنتوم ضعیف باشد.

زمانی که در سقف وارد معامله می شویم و قیمت ریزش می کند به نواحی پرایس اکشن نیاز داریم تا محل واکنش قیمت را ببینیم.

اولین کاری که باید انجام دهیم مشخص کردن MPL است. یک MPL معتبر پیدا و رسم کرده ایم می بینیم که بعد از تشکیل MPL قیمت با ممنتوم قوی ریخته است. بعد از این ریزش قوی می بینیم که قیمت یک کف پایین تر تشکیل داده است، حال بررسی می‌کنیم که مومنتوم ایجاد شده چند درجه است و آیا معتبر است یا خیر؟!

مومنتوم شیفت

 برای بررسی وضعیت تغییر مومنتوم یک خط افقی کف چارت رسم می کنیم و از جایی که قیمت برگشته است یک خط مورب از کف ایجاد شده در جهت روند رسم می کنیم و زاویه تغییر مومنتوم را به دست می آوریم.

 در چارت بالا زاویه تغییر مومنتوم تقریباً ۴۵ درجه است و می بینیم که قیمت با مومنتوم ضعیف به سمت MPL در حال بازگشت است.

نکته! اگر مومنتوم کمتر از ۴۵ درجه بود آن را مومنتوم معتبر در نظر نمی‌گیریم.

وقتی مومنتوم ضعیف است معمولاً تری درایو تشکیل می شود و می بینیم که قیمت به شکل یک تری درایو غیر یکنواخت به محدوده MPL رسم شده رسیده است. و همچنین مومنتوم ضعیف که به نوعی یک فشردگی است را به صورت فشرده به MPL رسیده است.

مومنتوم شیفت

نواحی مصرف نشده در مومنتوم شیفت

 در تصویر بالا می بینید که نیمی از این تقاضاها استفاده شده و نیم دیگر آن هنوز استفاده نشده است در اینجا یک ناحیه دست نخورده (مصرف نشده) داریم اگر نواحی پرایس اکشن را فرا بگیرید متوجه این نشانه ها و نواحی دست نخورده می شوید.

وقتی در این ناحیه ها سفارش فروش گذاشتید و وارد معامله شدید ناحیه های پرایس اکشن در مسیر قیمت را مشخص کنید و میدانید اگر ناحیه تقاضا دست نخورده باشد و قیمت به آن برسد، قیمت به DP ناحیه دست نخورده می رسد و به احتمال زیاد قیمت به آن واکنش نشان می دهد.

در کادر اول که روی چارت مشخص کرده ایم همه نواحی تقاضا و سفارشات آن مصرف شده اند اما در کادر دوم سفارشات آن مصرف نشده اند.

‌بینیم که قیمت به ناحیه MPL ما رسیده است و مناطق مصرف نشده زیادی به همراه دارد انتظار داریم که بازار برگردد و این مناطق را استفاده کند.

مومنتوم شیفت

در حرکت اول قیمت به ناحیه مصرف نشده سوم واکنش کوچک نشان داده و در ادامه به ناحیه دست نخورده دوم واکنش نشان داده و برای مدت کوتاهی قیمت را نگه داشته و برگشت روند را در پیش گرفته است ولی در ادامه می بینیم که روند ریزش کرده و مناطق دست نخورده سوم را نیز مصرف کرده و برای مدتی به این ناحیه واکنش نشان داده است.

 احتمالا تاکنون اهمیت نواحی پرایس اکشن برای شما مشخص شده است. فراگیری این مباحث در مدیریت تریدهای شما کمک شایانی می‌کند. با کمک پرایس اکشن شما می توانید نواحی حد سود خود را مشخص کنید و از بازار سود های زیادی دریافت کنید. به طور کلی ما به این استاپ های معاملاتی مومنتوم شیفت می گوییم. برای این استراتژی می توانید به دنبال تاییدیه های ورود دیگر نیز باشید که همپوشانی یا ستاب های دیگر باشند مثلاً به دنبال تری درایو ها و یا فشردگی ها باشید.

سپاس گزاریم از اینکه این مقاله را تا انتها مطالعه کرده اید و موفقیت شما در معامله‌گری و تمام مراحل زندگی را خواستاریم.

لطفاً نظر خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید.

جهت مشاهده فیلم های آموزش رایگان فارکس با آکادمی چرتکه همراه باشید.

 

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 4

سوالات و انتقاد های خودتون رو ارسال کنید تا با دانش هم دیگه، ابهامات این مقاله رو تکمیل کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
یکشنبه 27 آبان

اولین رویداد تخصصی پراپ تریدرها موفق در ایران!

3 حساب جایزه برای شرکت کنندگان سمینار
با همکاری شرکت ForFX