نواحی پرایس اکشن (PAZ)

نواحی پرایس اکشن
3.6
(9)

ناحیه عرضه و تقاضا + نحوه شناسایی آن

نواحی پرایس اکشن (PAZ) به ما کمک می کند تا بتوانیم بازار را بخوانیم و بتوانیم پیش بینی های بهتری از جایی که قیمت در آینده می خواهد برود داشته باشیم. پرایس اکشن لبه های معاملاتی را نشان می دهند نواحی ورود با احتمال برد بالا نواحی پرایس اکشن مناطق ناتوانی از بازگشت (FTR) یا فلک لیمیت (FL) هستند. که حرکت قیمت را متمایز و جدا می کنند.

رسم نواحی پرایس اکشن :

 ناتوانی از بازگشت که به آن  FTR می گوییم همچنین درباره فلک لیمیت ها باید بدانیم که به آنها FL می گوییم این موارد به ما کمک می کند تا بتوانیم ناحیه پرایس اکشن را رسم کنیم. این مفاهیمی هستند که برای نواحی پرایس اکشن باید بدانیم.

https://www.freepik.com/premium-photo/chart-with-red-green-flags-buying-selling-stock-exchange_22247235.htm

مفهوم جریان آزاد:

 فاصله بین نواحی پرایس اکشن را جریان آزاد نامیده می‌شود. که در این مقاله به آن می پردازیم.

قبل از یادگیری نواحی پرایس اکشن مهم است که مفاهیم FTR و FL را یاد بگیریم که تا پایان این مقاله درک کاملی از FTR و FL خواهید داشت.

 نواحی پرایس اکشن برای ترید در جهت روند هم استفاده می شود کسانی که تمایل دارند در جهت روند ترید کنند، نواحی پرایس اکشن به آنها کمک خواهد کرد که انتهای یک اصلاح را تشخیص دهند و وارد معامله شوند.

 بنابراین اگر بتوانید نواحی پرایس اکشن را در بازار شناسایی کنید، در تریدر به شما کمک زیادی خواهد کرد .

ناحیه بیس:

ناحیه بیس، یک واکنش از یک ناحیه عرضه و تقاضا در گذشته است، که در تصاویر زیر آن را روی چارت نمایش داده ایم.

 FTR چه زمانی رخ می دهد ؟

 چه زمانی رخ می دهد زمانی که قیمت بلافاصله بعد از شکست یک خط مقاومت نمی تواند به سرعت آن را اینگلف کند.

فلگ لیمیت چه زمانی رخ می دهد؟

فلگ لیمیت زمانی رخ می دهد که قیمت بعد از شکست خط مقاومت به سرعت آن را اینگلف می‌کند.

 این موارد جنبه های مهمی هستند تا نواحی پرایس اکشن را بهتر بشناسیم.

ساختار FTR :

نواحی پرایس اکشن

همانطور که در شکل سمت چپ می بینید در اینجا ناتوانی از بازگشت یا همان  FTR را داریم. در ابتدای قیمت یک رالی صعودی داشته و قیمت یک سقف ساخته و در نهایت ریزش و پس از ریزش، رالی صعودی در پیش گرفته است و در مسیر صعودی ناتوان از اینگلف کردن خط مقاومت است. در شکل سمت راست نیز یک بازار روند نزولی را در پیش گرفته است و پس از یک حرکت نزولی یک کف ایجاد کرده و در شکست کف مقاومتی ناتوان بوده است و در محکوم به تغییر روند شده است.

 

ناحیه عرضه چه زمانی تشکیل می شود؟

 به این الگو ناتوانی قیمت در بازگشت به ناحیه عرضه می گوییم و یا ناحیه واکنش قیمتی می گوییم واکنش قیمتی بعد از ناحیه عرضه که اینگلف شده ایجاد می‌شود. و زمانی که ناحیه قیمتی ایجاد میشود ناحیه پرایس اکشن داریم و می توانیم ناحیه پرایس اکشن را رسم کنیم.

توجه داشته باشید که ما در گذشته بازار ناحیه پرایس اکشن را پیدا و رسم می کنیم. ناحیه عرضه و تقاضا را پیدا می کنیم و سپس ناحیه پرایس اکشن را رسم می کنیم و صبر میکنیم تا قیمت به ناحیه‌ای مورد نظر برسد سپس رفتار قیمت را زیر نظر می گیریم و زمانی که سقف ناحیه پرایس اکشن ما شکسته شد و سقف بالاتری ایجاد کرد یک FTR  معتبر داریم.

اگر یک ناحیه پرایس اکشن تشکیل شود و قیمت از پایین ناحیه شکسته و ریزش کرد دیگر FTR  ما معتبر نیست .

نواحی پرایس اکشن

در تصویر سمت چپ، فلگ لیمیت ایجاد شده را می بینیم، که قیمت یک رالی صعودی دارد و یک سقف تشکیل میدهد سپس قیمت ریزش می‌کند. و در اینجا ناحیه عرضه را داریم.

اتفاقی که می‌افتد این است که قیمت بالا رفته و می‌تواند ناحیه عرضه یا خط مقاومتی را اینگلف کند اما بلافاصله بعد از شکست این خط قیمت به پایین بر می گردد و خط مقاومتی را اینگلف می کند. زمانی که خط مقاومت اینگلف شد قیمت توانسته رالی صعودی داشته باشد. در واقع سقف را شکسته است.

سپس زمانی که قیمت این سقف را می شکند و همچنین خط مقاومتی را نیز می شکند و آن را اینگلف می‌کند و در نهایت یک سقف بالاتری می سازد یک فلگ لیمیت معتبر خواهیم داشت.

 اگر قیمت خط مقاومتی را بشکند ولی نتواند سقف بالاتر ایجاد کند، دیگر فلگ لیمیت معتبر نیست.

2 تفاوت فلگ لیمیت با FTR چیست؟

  •  درFTR زمانی که قیمت مقاومت خود را می شکند، قیمت بالا می رود و یک واکنش قیمتی ایجاد می‌شود و می گوییم قیمت در بازگشت ناتوان بوده است. اما در فلگ لیمیت زمانی که قیمت خط مقاومتی را می شکند، بلافاصله بر می گردد و یک ناحیه پرایس اکشنی تشکیل می‌دهد و قیمت مقاومتی را اینگلف می کند بهتر است برای درک بهتر روی چارت به دنبال فلک لیمیت ها و FTR ها باشیم.

زمانی که یاد گرفتید و ملکه ذهنتان شد به راحتی قادر خواهید بود تا نواحی پرایس اکشن را روی چارت رسم کنید.

  •  تفاوت دیگر فلگ لیمیت ها و FTR در ایجاد ناحیه قیمتی ( پرایس اکشن ) است. در FTR  بالای خط مقاومت، ناحیه قیمتی ایجاد می‌شود ولی در فلگ لیمیت روی خط مقاومت ناحیه قیمتی تشکیل می شود.

چگونه نواحی پرایس اکشن را پیدا کنیم؟

 ابتدا سقف های بالاتر و کف های پایین تر نواحی عرضه و تقاضا را علامت گذاری کنید. وقتی آنها را مشخص کردید سپس خطوط مقاومت و حمایت را از سقف های بالاتر و کف های پایین تر رسم کنید.

سپس FTR ها و FL ها را شناسایی کنید و نواحی پرایس اکشن را رسم کنید، سپس در بازگشت قیمت به نواحی رسم شده رفتار قیمت را ارزیابی کنید. به این کار بازار خوانی می گوییم.

زمانی که قیمت به یک ناحیه پرایس اکشن نفوذ می کند و آن و از عبور می کند یعنی یک  فلگ لیمیت یا یک FL اینگلف شود. این یک نشانه است که قیمت می خواهد به ناحیه بعدی برود.

 

سپاس گزاریم از اینکه این مقاله را تا انتها مطالعه کرده اید و موفقیت شما در معامله‌گری و تمام مراحل زندگی را خواستاریم.

لطفاً نظر خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید.

جهت مشاهده فیلم های آموزش رایگان فارکس با آکادمی چرتکه همراه باشید.

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.6 / 5. تعداد آرا: 9

سوالات و انتقاد های خودتون رو ارسال کنید تا با دانش هم دیگه، ابهامات این مقاله رو تکمیل کنیم.

2 دیدگاه دربارهٔ «نواحی پرایس اکشن (PAZ)»

  1. محمدرضا بافتی زاده

    سلام
    باید یک ناحیه پرایس اکشن کشیده میشد و روی ان توضیح داده میشد

  2. ناتانائیل

    هنگامی که قیمت به یک اف تی آر ، اف تی بی می کند، آن ناحیه را تبدیل به فلگ لیمیت می نماید. به همین دلیل است که جناب میانته می گویند: هر فلگ لیمیتی یک اف تی آر هستش، اما هر اف تی آر ی را نمی توان فلگ لیمیت دانست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
یکشنبه 27 آبان

اولین رویداد تخصصی پراپ تریدرها موفق در ایران!

3 حساب جایزه برای شرکت کنندگان سمینار
با همکاری شرکت ForFX