انواع معاملات در فارکس+ راهنمای استفاده از آن ها

انواع حالت های بازار فارکس
3.7
(7)

انواع حالت های بازار فارکس

معاملات فارکس بسیار پیچیده و غیرقابل پیش بینی هستند. هر معامله‌گری به دنبال سیستمی می‌گردد که بتواند با آن هر هفته نتایج ثابتی به دست آورد، ضرر و افت سرمایه خیلی محدودی داشته باشد و نهایتا موجودی حساب و سرمایه اش همواره رو به رشد باشد. اغلب معامله‌گران در تلاش برای کسب سود ناامید می‌شوند یا به ضرر می‌رسند. برای تسلط بر این بازار مالی، ابتدا باید در مورد سیستم معاملات فارکس دانش کسب کنید.

در عین حال نیز باید درک کنید که یک سیستم یکسان در همه حالات این بازار کار نمی کند. منظور از “انواع حالت های بازار فارکس” مراحل مختلفی است که بازار طی آن حرکت می کند. این مفهوم توسط روانشناس و مدرس ترید، ون تارپ رایج شد. به گفته وی، این حماقت محض است که انتظار داشته باشیم یک سیستم در همه شرایطی کار کند. برای اینکه یک سیستم در هر شرایطی از بازار کار کند، ابتدا باید حالت بازار را تعریف کنید.

به گفته تارپ، حالات مختلفی از بازار وجود دارد. با این حال، در اینجا با شش حالت اصلی آشنا خواهیم شد:

حالت صعودی معمولی

حالت صعودی ناپایدار

حالت نزولی معمولی

حالت نزولی ناپایدار

حالت رنج آرام

حالت رنج ناپایدار

اگر نمودار قیمت سیستم فارکس را مرور کنید، متوجه این حالات مختلف بازار خواهید شد. می بینید که جفت ارزها دائما در حال حرکت حرکت هستند. گاهی اوقات، روند خوبی دارند، در حالی که گاهی هم بی‌ثبات و دارای نوسان هستند.

حتی اگر از سیستمی استفاده می کنید که توسط معامله گران حرفه ای و آموزش یده شراحی شده اند، گاهی سیستم معاملاتی شما شکست می خورد؛ زیرا عمدتا برای یک حالت خاص بازار طراحی شده اند. یک سیستم نمی تواند برای همه حالت های بازار مفید واقع شود. پس ابتدا باید حالت بازار را شناسایی کنید و سپس آن سیستم را برای آن اعمال کنید تا بیشترین سود را در معاملات فارکس به دست آورید.

market types in forex

چگونه انواع حالت های بازار فارکس را شناسایی کنیم؟

برای شناسایی انواع حالت های بازار فارکس فقط باید به نمودار نگاه کنید. و اصلا سخت نیست.

حالت صعودی معمولی: اگر بازار به آرامی در حال رشد و بالا رفتن باشد.

حالت نزولی معمولی: اگر بازار به آرامی و با سرعت پایین در حال نزول و کاهش باشد.

حالت صعودی ناپایدار: اگر بازار به سرعت در حال رشد و بالا رفتن باشد.

حالت نزولی ناپایدار: اگر بازار به سرعت در حال نزول و کاهش باشد.

حالت رنج آرام: اگر قیمت بین سطوح حمایت و مقاومت در نوسان باشد و محدوده رنج خیلی فشرده و محدود باشد.

حالت رنج ناپایدار: اگر قیمت بین خطوط حمایت و مقاومت در نوسان باشد و دامنه رنج وسیع باشد.

اگر به اندازه کافی آگاه باشید، می توانید حالت فعلی بازار را شناسایی کنید و متوجه شوید که چه زمانی در حالت بازار تغییری ایجاد می شود. برای شناسایی حالت بازار، می‌توانید از ابزاری مثل اندیکاتور بولینگر باند نیز کمک بگیرید.

چگونه حالت های مختلف بازار فارکس را با بولینگر باند شناسایی کنیم؟

این اندیکاتور توسط جان بولینگر ایجاد شده است. این اندیکاتور، بصورت خطی در بالا و خطی در زیر نمودار میانگین متحرک ساده قیمت ترسیم می شود. از آنجایی که فاصله این دو خط یا باند بر اساس انحراف استاندارد است، طبق تغییر نوسانات قیمت اصلی پیش می رود. بنابراین، می توان گفت که این یک شاخص مبتنی بر نوسان است. تکنیک بسیار ساده ای است! صرفا اندیکاتور بولینگرباند را روی نمودار تان اعمال کنید. همین!

فشردگی و نزدیک شدن این دو باند به همدیگر حاکی از این است که حالت بازار عادی و آرام است. در حالی که گسترش و فاصله گرفتن این دو باند از همدیگر، نشان دهنده نوسانات بازار هستند. بولینگر باند به شما در شناسایی جهت حرکت نیز کمک می کنند. اگر دیدید که قیمت در محدوده بین دو باند در حال حرکت است، با حالت رنج بازار روبرو هستید. اما اگر نمودار قیمتی باند بالایی یا پایینی را تاچ کند، با حالت صعودی یا نزولی مواجه هستیم.

بولینگرباند

درک تغییر بازار از حالتی به حالت دیگر

یاد گرفتیم که از روی بولینگر، حالت بازار را شناسایی کنیم. اکنون گام بعدی درک تغییر حالت بازار از نوعی به نوع دیگر است. در هر بازاری، جریان قیمت و نوساناتش با احساسات انسانی پیش می رود. با این حال، خیلی زود به حالت دیگری تغییر می کند. اگر به اندازه کافی باهوش باشید که این تغییر حالت را درک کنید، می توانید به نتایج بهتری برسید.

به عنوان مثال، به طور معمول، بازار در حالت رنج ناپایدار در حالت رنج پایدار آرام می گیرد و سپس به حالت صعودی قوی ای تبدیل می شود. اگر بدانید که بازار از حالت صعودی ناپایدار به حالت نزولی ناپایدار ختم می شود، می توانید بر این اساس معامات تان را برنامه ریزی کنید. به همین ترتیب، باید بدانید که کی حالت رنج آرام بازار به حالت صعودی یا نزولی شکسته می شود.

از آنجایی که معامله گری در فارکس یک بازی آماری است، دانستن این احتمالات مهم است.

انواع حالت های بازار فارکس

 

کدام تایم فریم نمودار را باید در نظر بگیریم؟

اکنون که می دانید شناسایی حالت بازار مهم است، ممکن است در مورد تایم فریمی که باید به آن نگاه کنید دچار سردرگمی شوید.

همه تایم فریم‌ها انواع حالات بازار را دارند و این شما هستید که باید یک تایم فریم را انتخاب کنید.

با این حال، لازم است بدانید که با تایم فریم های پایین تر، باید کاملا هوشمندانه خود را با تغییرات تطبیق دهید. اغلب مواردی فیک و غیر واقعی را خواهید دید، بنابراین باید مراقب باشید. برعکس این موضوع هم هست؛ تایم فریم های بالاتر زمان بیشتری در اختیار شما قرار می دهند تا خود را با شرایط در حال تغییر سازگار کنید تا بتوانید کارآمدتر معامله کنید.

افراد به طور کلی استراتژی ای را اتخاذ می کنند که در آن از تایم فریم های بالاتر به فریم های پایین تر حرکت کنند. به عنوان مثال، ابتدا نمودارهای هفتگی را بررسی می کنند و سپس به سراغ نمودارهای ساعتی یا روزانه می روند.

در کنار شناسایی انواع حالت های بازار و نیز تایم فریم ها، لازم است بدانید که چگونه میزان ریسک خود را در هر حالتی از بازار کاهش دهید. وقتی متوجه تغییر حالت بازار شدید، به خوبی می توانید استاپ ضرر خود را تنظیم کنید. اگر استراتژی خوبی برای خروج از معامله با توجه به نوع بازار هم داشته باشید، می توانید سود خود را به روشی بهتر حفظ کنید.

سیستم های فارکس برای انواع حالت های بازار فارکس

همانطور که قبلا ذکر شد نمی توان یک سیستم یکسان برای همه حالت های بازار داشته باشیم. بلکه باید بسته به نوع حالت بازار یک سیستم جداگانه طراحی کرده یا بسازیم و با تغییر حالت بازار آن را به سیستم دیگری تغییر دهیم.

در اینجا چند ایده تقریبی از استراتژی های مختلف وجود دارد که هر یک در حالتی از بازار کار می کند.

در حالت صعودی معمولی، بخرید و نگه دارید.

هنگامی که بازار فارکس در حالت صعودی عادی است، می توانید با قرار دادن یک حد ضرر شناور، معامله خرید باز کنید و نگه دارید. تا زمانی که حالت بازار تغییر نکرده باشد، می توانید تا کسب سود به این استراتژی پایبند بمانید. اگر متوجه تغییراتی در حالت بازار شدید، این نشان می‌دهد که حالت صعودی بازار رو به اتمام است و اکنون باید حد ضررتان را محدود کنید.

در حالت صعودی ناپایدار، خرید کوتاه مدتی داشته باشید.

وقتی بازار فارکس بی ثبات است، باید بطور فعال معامله کنید. در این حالت، پس از پولبک و حرکت برگشتی، یک هدف سودآور پیدا کنید. برای بهبود ریسک به ریوارد، در تایم فریم پایین‌تر کار کنید.

در حالت نزولی عادی، معامله فروش بگیرید و نگه دارید.

در این حالت بازار، معامله فروش بگیرید و یک حد ضرر شناور داشته باشید تا بتوانید قسمت بیشتری از حرکت را بگیرید.

در حالت نزولی ناپایدار، معامله فروش کوتاه مدتی بگیرید.

حالت نزولی ناپایدار درست عکس حالت صعودی ناپایدار است. با این حال، این در مورد معاملات سهام صدق نمی کند. بنابراین، یک معامله فروش کوتاه مدتی باز کنید تا با ریسک به ریوارد خوبی به کسب سود برسید.

در حالت رنج آرام و پایدار، معاملات بریک اوت داریم.

می توان در این حالت به دو صورت معامله کنید.

ابتدا به یک تایم فریم پایین‌تر بروید و سپس از استراتژی باند استفاده کنید. اگر جفت ارزها برای مدتی در این حالت بازار بمانند، این استراتژی بسیار موفق است. با این کار، می‌توانید معاملات زیادی با ریسک به ریوارد 2:1 و 3:1 داشته باشید.

استراتژی دیگر به نتیجه این بازار بستگی دارد. عموما مشاهده شده که بازار رنج پایدار و آرام منجر به شکست و روندهای قوی می شوند. بنابراین، به جای معامله در چنین بازاری، می توان با معامله شکست ها یا همان بریک اوت ها به یک حالت دیگری از بازار بروید. با این حال، این یک گزینه عملی برای همه نیست؛ به این دلیل که شما باید چندین شکست و بریک اوت فیک و کاذب را تاب بیاورید. همه معامله گران نمی توانند با این کنار بیایند. برای کسب سود، شما باید آن روانشناسی خاص را داشته باشید. با این حال، اگر یک استراتژی بریک اوت را به طور موثر اجرا کنید، می تواند در طول زمان یک استراتژی فوق العاده باشد.

در حالت رنج ناپایدار، در محدوده باندهای بولینگر معامله کنید.

شما می توانید با رویکرد معاملاتی باند به سراغ بازارهای ناپایدار و پر نوسان بروید. می‌توان فرصت‌های خوبی برای انجام معامله در دامنه رنج به دست آورید؛ معاملات خرید در کف و فروش در سقف رنج. با این حال، باید منتظر بمانید تا لبه رنج حرکت کنید، از باند بولینگر خارج شوید و سپس منتظر بمانید تا قیمت برای معامله به باند بازگردد.

انواع حالت های بازار فارکس

چگونه با استراتژی خود کار کنیم؟

همانطور که گفتیم باید حالت بازار را شناسایی کنید و بر اساس آن برای سود حداکثری یک استراتژی اعمال کنید. با این حال راه دیگری هم وجود دارد. به عنوان مثال، شما یک استراتژی دارید که اتفاقا خوب کار می کند. پس به جای دست کشیدن از آن استراتژی، باید حالتی از بازار را پیدا کنید که آن استراتژی بتواند در آن عملکرد خوبی داشته باشد. در معاملات فارکس باید روی سیستم و حالت بازار به طور همزمان کار کنید. مجموعه ای از تمام استراتژی هایی که در شرایط مختلف کار می کنند را آماده داشته باشید. زمانی که حالت مناسبی از بازار متناسب با یک استراتژی ایجاد شد، همان استراتژی را بکار بگیرید.

نتیجه

با شناسایی انواع حالات مختلف بازار شروع کنید و بر این اساس استراتژی ای را که در شرایط مختلف بازار بهترین عملکرد را دارد، بیابید. هدف اصلی این است که بفهمیم چه چیزی در چه زمانی کارایی خوبی دارد.

 

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد آرا: 7

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا