سبد خرید 0

وبلاگ

بلاکچین چیست و چگونه کار میکند؟

بلاکچین چیست؟

آنچه در این مطلب می‌خوانید

5
(1)

«فناوری بلاک چین» اصطلاحی است  که در چند سال گذشته، به طور مداوم آن را شنیده‌اید و احتمالاً فکر می کنید در مورد ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین است. در واقع، ممکن است از خود بپرسید “فناوری بلاک چین چیست؟” به نظر می رسد بلاک چین یک امر ساده لوحانه است، اما در یک مفهوم فرضی! زیرا هیچ معنای واقعی وجود ندارد که افراد غیر عادی بتوانند به راحتی آن را درک کنند.

دانستن علم بلاک چین از جمله فناوری مورد استفاده، نحوه کارکرد آن و چگونگی حیاتی شدن آن در دنیای دیجیتال ضروری است.

همانطور که بلاک چین به رشد خود ادامه می دهد و کاربرپسندتر می شود، مسئولیت یادگیری این فناوری در حال تکامل برای آماده شدن برای آینده بر عهده شماست.

اگر در زمینه بلاک چین تازه کار هستید، در این مقاله یاد می گیرید که چگونه به این سوال پاسخ دهید که “فناوری بلاک چین چیست؟”

همچنین خواهید آموخت که بلاک چین چگونه کار می کند، چرا مهم است و چگونه می توانید از این زمینه برای پیشرفت شغلی خود استفاده کنید.

فناوری بلاک چین چیست؟

فناوری بلاک چین ساختاری است که سوابق تراکنش‌ها را به عنوان بلوک عمومی در چندین پایگاه داده، معروف به «زنجیره» که در شبکه‌ای که از طریق گره‌های همتا به همتا متصل است، ذخیره می‌کند.

به طور معمول، این ذخیره سازی تحت عنوان “دفتر کل دیجیتال” نامیده می شود.

فناوری بلاکچین چیست؟

هر تراکنش در این دفتر با امضای دیجیتالی مالک مجاز است، که تراکنش را احراز هویت می کند و از دستکاری آن محافظت می کند. از این رو، اطلاعات دفتر کل دیجیتال دارای امنیت بالایی است.

به عبارت ساده تر، دفتر کل دیجیتال مانند یک صفحه گسترده گوگل است که در بین رایانه های متعدد در یک شبکه به اشتراک گذاشته شده است، که در آن، سوابق تراکنش ها بر اساس خریدهای واقعی ذخیره می شوند. زاویه جذاب این است که همه می توانند داده ها را ببینند، اما نمی توانند آن ها را خراب کنند.

چرا بلاک چین محبوب است؟

فرض کنید در حال انتقال پول به خانواده یا دوستان خود از حساب بانکی خود هستید. شما وارد بانکداری آنلاین می‌شوید و با استفاده از شماره حساب شخص دیگری مبلغ را به حساب او واریز می‌کنید.

هنگامی که تراکنش انجام شد، بانک شما سوابق تراکنش را به روز می کند. به اندازه کافی ساده به نظر می رسد، درست است؟ یک مسئله بالقوه وجود دارد که اکثر ما از آن غفلت می کنیم.

این نوع معاملات را می توان خیلی سریع دستکاری کرد. افرادی که با این حقیقت آشنا هستند، اغلب نسبت به استفاده از این نوع تراکنش‌ها محتاط هستند، از این رو برنامه‌های پرداخت شخص ثالث در سال‌های اخیر تکامل یافته است. اما این آسیب‌پذیری اساساً دلیل ایجاد فناوری بلاک چین است.

از نظر فناوری، بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال است که اخیراً توجه زیادی را به خود جلب کرده است. اما چرا اینقدر محبوب شده است؟ خوب، بیایید آن را بررسی کنیم تا کل مفهوم را درک کنیم.

ثبت سوابق داده ها و تراکنش ها بخش مهمی از تجارت است. اغلب، این اطلاعات در خانه مدیریت می شود یا از طریق شخص ثالثی مانند کارگزاران، بانکداران یا وکلا ارسال می شود که زمان، هزینه یا هر دو را در کسب و کار افزایش می دهند.

خوشبختانه، بلاک چین از این فرآیند طولانی اجتناب می کند و حرکت سریع تر تراکنش را تسهیل می کند و در نتیجه باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.

اکثر مردم تصور می کنند که بلاک چین و بیت کوین می توانند به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند، اما در واقعیت، اینطور نیست. بلاک چین فناوری است که می تواند از برنامه های مختلف مرتبط با صنایع مختلف مانند امور مالی، زنجیره تامین، تولید و غیره پشتیبانی کند، اما بیت کوین ارزی است که برای ایمن بودن به فناوری بلاک چین متکی است.

مزایای فناوری بلاکچین

مزایای فناوری بلاک چین

بلاک چین یک فناوری نوظهور با مزایای بسیاری در دنیای دیجیتالی فزاینده است. از جمله این مزایا:

  • بسیار امن

از یک ویژگی امضای دیجیتال برای انجام تراکنش‌های بدون کلاهبرداری استفاده می‌کند که امکان خراب کردن یا تغییر داده‌های یک فرد توسط سایر کاربران را بدون امضای دیجیتال خاص غیرممکن می‌کند.

  • سیستم غیر متمرکز

به طور متعارف، برای تراکنش ها به تأیید مقامات نظارتی مانند دولت یا بانک نیاز دارید. با این حال، با بلاک چین، تراکنش ها با اجماع متقابل کاربران انجام می شود که منجر به تراکنش های روان تر، ایمن تر و سریع تر می شود.

  • قابلیت اتوماسیون

قابل برنامه ریزی است و می تواند اقدامات، رویدادها و پرداخت های سیستماتیک را به صورت خودکار در صورت رعایت معیارهای ماشه ایجاد کند.

فناوری بلاک چین چگونه کار می کند؟

در سال‌های اخیر، ممکن است متوجه شده باشید که بسیاری از کسب‌وکارها در سراسر جهان فناوری بلاک چین را ادغام می‌کنند. اما فناوری بلاک چین دقیقا چگونه کار می کند؟

آیا این یک تغییر قابل توجه است یا یک اضافه ساده؟ پیشرفت های بلاک چین هنوز جوان هستند و پتانسیل انقلابی شدن در آینده را دارند. بنابراین، بیایید ابهام زدایی از این فناوری را آغاز کنیم.

بلاک چین ترکیبی از سه فناوری پیشرو است:

  1. کلیدهای رمزنگاری
  2. یک شبکه همتا به همتا حاوی یک دفتر کل مشترک
  3. وسیله ای برای محاسبات برای ذخیره تراکنش ها و سوابق شبکه
فناوری بلاکچین چگونه کار می کند؟
فناوری بلاکچین چگونه کار می کند؟

کلیدهای رمزنگاری از دو کلید تشکیل شده است – کلید خصوصی و کلید عمومی. این کلیدها به انجام معاملات موفق بین دو طرف کمک می کنند.

هر فردی این دو کلید را دارد، که از آنها برای تولید یک مرجع هویت دیجیتال امن استفاده می کند. این هویت امن مهمترین جنبه فناوری بلاک چین است. در دنیای ارزهای دیجیتال، این هویت به عنوان “امضای دیجیتال” شناخته می شود و برای مجوز و کنترل تراکنش ها استفاده می شود.

امضای دیجیتال با شبکه همتا به همتا ادغام شده است. تعداد زیادی از افرادی که به عنوان مقامات عمل می کنند، از امضای دیجیتالی برای دستیابی به اجماع در مورد تراکنش ها، از جمله موضوعات دیگر، استفاده می کنند.

هنگامی که آنها معامله ای را مجاز می کنند، با تأیید ریاضی تأیید می شود که منجر به یک تراکنش ایمن موفق بین دو طرف متصل به شبکه می شود. بنابراین به طور خلاصه، کاربران بلاک چین از کلیدهای رمزنگاری برای انجام انواع مختلف تعاملات دیجیتالی در شبکه همتا به همتا استفاده می کنند.

انواع بلاک چین

چهار نوع مختلف بلاک چین وجود دارد که  به شرح زیر است:

شبکه های بلاک چین خصوصی

بلاک چین های خصوصی بر روی شبکه های بسته کار می کنند و تمایل دارند برای کسب و کارها و سازمان های خصوصی به خوبی کار کنند. شرکت‌ها می‌توانند از بلاک چین‌های خصوصی برای سفارشی‌سازی تنظیمات دسترسی و مجوز، پارامترهای شبکه و سایر گزینه‌های امنیتی مهم استفاده کنند. تنها یک مرجع یک شبکه بلاک چین خصوصی را مدیریت می کند.

شبکه های بلاک چین عمومی

بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال از بلاک‌چین‌های عمومی سرچشمه می‌گیرند، که همچنین نقشی در رواج فناوری دفتر کل توزیع‌شده (DLT) داشتند. بلاک چین های عمومی همچنین به حذف چالش ها و مسائل خاصی مانند نقص های امنیتی و تمرکز کمک می کنند. با DLT، داده ها به جای اینکه در یک مکان واحد ذخیره شوند، در یک شبکه همتا به همتا توزیع می شوند. یک الگوریتم اجماع برای تأیید صحت اطلاعات استفاده می شود. اثبات سهام (PoS) و اثبات کار (PoW) دو روش متداول اجماع هستند.

شبکه های بلاک چین مجاز

همچنین گاهی اوقات به عنوان بلاک چین های ترکیبی شناخته می شود، شبکه های بلاک چین مجاز، بلاک چین های خصوصی هستند که امکان دسترسی ویژه را برای افراد مجاز فراهم می کنند. سازمان‌ها معمولاً این نوع بلاک‌چین‌ها را راه‌اندازی می‌کنند تا بهترین‌ها را از هر دو دنیا به دست آورند، و ساختار بهتری را در هنگام تعیین افرادی که می‌توانند در شبکه و در چه تراکنش‌هایی شرکت کنند، امکان‌پذیر می‌سازد.

کنسرسیوم بلاک چین

مانند بلاک چین های مجاز، بلاک چین های کنسرسیوم دارای اجزای عمومی و خصوصی هستند، با این تفاوت که چندین سازمان یک شبکه بلاک چین کنسرسیوم را مدیریت می کنند. اگرچه راه اندازی این نوع بلاک چین در ابتدا می تواند پیچیده تر باشد، اما پس از اجرا، امنیت بهتری را ارائه می دهند. علاوه بر این، بلاک چین های کنسرسیومی برای همکاری با چندین سازمان بهینه هستند.

انواع بلاکچین

فرآیند معامله

یکی از ویژگی های اصلی فناوری بلاک چین روشی است که تراکنش ها را تأیید و قبول می کند. به عنوان مثال، اگر دو نفر بخواهند تراکنش را به ترتیب با کلید خصوصی و عمومی انجام دهند، شخص اول اطلاعات تراکنش را به کلید عمومی شخص دوم متصل می کند. کل این اطلاعات در یک بلوک جمع آوری می شود.

بلوک حاوی یک امضای دیجیتال، یک مهر زمانی و سایر اطلاعات مهم و مرتبط است. لازم به ذکر است که بلوک شامل هویت افراد درگیر در معامله نمی شود. سپس این بلوک به تمام گره‌های شبکه منتقل می‌شود و زمانی که فرد مناسب از کلید خصوصی خود استفاده می‌کند و آن را با بلوک تطبیق می‌دهد، تراکنش با موفقیت انجام می‌شود.

علاوه بر انجام تراکنش‌های مالی، بلاک چین می‌تواند جزئیات معاملاتی دارایی‌ها، وسایل نقلیه و غیره را نیز در اختیار داشته باشد.

در اینجا یک مورد استفاده وجود دارد که نحوه عملکرد بلاک چین را نشان می دهد:

رمزگذاری هش

فناوری بلاک چین از هش و رمزگذاری برای ایمن سازی داده ها استفاده می کند و عمدتاً بر الگوریتم SHA256 برای ایمن سازی اطلاعات تکیه می کند. آدرس فرستنده (کلید عمومی)، آدرس گیرنده، تراکنش و جزئیات کلید خصوصی وی از طریق الگوریتم SHA256 منتقل می شود. اطلاعات رمزگذاری شده که رمزگذاری هش نامیده می شود، در سراسر جهان منتقل می شود و پس از تأیید به بلاک چین اضافه می شود. الگوریتم SHA256 هک رمزگذاری هش را تقریبا غیرممکن می‌کند که به نوبه خود احراز هویت فرستنده و گیرنده را ساده می‌کند.

رمزگذاری هش چیست؟

اثبات کار

در یک بلاک چین، هر بلوک از 4 هدر اصلی تشکیل شده است.

    • هش قبلی: این آدرس هش بلوک قبلی را تعیین می کند.
    • جزئیات تراکنش: جزئیات تمام معاملاتی که باید انجام شوند.
    • Nonce: یک عدد دلخواه که در رمزنگاری برای متمایز کردن آدرس هش بلوک داده می شود.
    • آدرس هش بلوک: همه موارد فوق (یعنی هش قبلی، جزئیات تراکنش و غیره) از طریق یک الگوریتم هش منتقل می شوند. این یک خروجی حاوی یک مقدار 256 بیتی با طول 64 کاراکتر می دهد که به آن “آدرس هش” منحصر به فرد می گویند. در نتیجه، از آن به عنوان هش بلوک یاد می شود.

افراد زیادی در سرتاسر جهان سعی می‌کنند با استفاده از الگوریتم‌های محاسباتی، مقدار هش مناسب را برای برآورده کردن شرایط از پیش تعیین‌شده کشف کنند. معامله زمانی تکمیل می شود که شرط از پیش تعیین شده برآورده شود. به بیان ساده تر، ماینرهای بلاک چین تلاش می کنند تا یک معمای ریاضی را حل کنند که از آن به عنوان اثبات مشکل کار یاد می شود. هر کس اول آن را حل کند پاداش می گیرد.

 

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

دنبال مطلب خاصی میگردی؟

مقالات مرتبط:

تفاوت قیمت جفت ارزها در بروکرهای مختلف

ثروتمندترین افراد ایران

آموزش و دانلود گلوری اکسپرت مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه در فارکس

مقایسه پراپی و سرمایه گذار برتر

دیدگاه و نظرات(0)

سوالات و انتقاد های خودتون رو ارسال کنید تا با دانش هم دیگه، ابهامات این مقاله رو تکمیل کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://chortkee.com/?p=39543