عرضه اولیه را کی بفروشیم؟

فروش عرضه اولیه
4.2
(37)

همواره زمان خرید عرضه اولیه، افراد بدون مشکل سفارش خود را ثبت می کنند، ولی مشکل رایج این است که عرضه اولیه را کی بفروشیم؟

برای پاسخ به این سوال یکبار دیگر مفهوم عرضه اولیه را تعریف می کنیم و پس از آن انواع روش های سود گرفتن از عرضه اولیه را شرح می دهیم و در نهایت بهترین پیشنهاد آکادمی چرتکه را برای سود گرفتن از عرضه اولیه ها ارائه می دهیم.

سطح: مبتدی و متوسط

مدت زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه

نویسنده: پریسا کاشیان، پریسا مهاجری

عرضه اولیه چیست؟

زمانی که شرکت برای بار اول وارد بازار بورس شود، بخشی از سهام این شرکت در محدوده قیمتی و روز تعیین شده از طرف سازمان بورس عرضه ی عمومی می شود و به طور مساوی (یا اصطلاحا بوک بیلدینگ) میان افرادی که در آن روز سفارش خرید گذاشته اند تقسیم می شود.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری درباره خرید عرضه اولیه و سود های آن دارید مقاله “عرضه اولیه چیست؟” را مطالعه فرمایید.

نحوه ی سود گرفتن از عرضه اولیه ها به چه صورت است؟

برای فروش عرضه اولیه همواره 2 استراتژی وجود دارد:

1-دیدکوتاه مدت

اگر می خواهید در مدت کوتاهی سود خود را بگیرید دو نشانه برای فروش سهم وجود دارد:

الف-سهم عرضه اولیه به بازدهی اولیه خود برسد .به این معنا که صف خرید سهم باز شود و قیمت آخرین معامله به صفر تابلو نزدیک شود و سپس دوباره سهم متعادل شود.

هنگامی که صف خرید سهم شکسته شد تابلوی سهم را زیرنظر بگیرید، درصورتی که قیمت آخرین معامله سهم به صفرتابلو نزدیک شد می توانید سهم را بفروشید.

توجه کنید که این روش مخصوص مبتدیان و افراد ریسک گریز است.

ب-هنگامی که قیمت آخرین معامله از قیمت باز شدن سهم در روز معاملاتی قبل کمتر باشد.

این روش با توجه به مبحث “روان شناسی کندل ها”  ارائه شده است و اگر می خواهید حرفه ای تر از دیگر افراد در کوتاه مدت معامله کنید، از این راهکار استفاده کنید.

2-دیدگاه بلندمدت:

در صورتی که به پول خود و سود آن نیاز ندارید قطعا نگهداری سهم در میان مدت سود حداقل 200 درصدی عاید شما خواهد کرد. اکثر سهام عرضه اولیه شده پس از بازدهی اولیه و متعادل شدن به دلیل ارزنده بودن، روند تازه ای را شروع خواهند کرد. فراموش نکنید که روند سهام عرضه اولیه در یکسال اول صعودی خواهد بود و نگهداری و صبر در یک روند صعودی راز ثروتمند شدن شما در بورس است.

در نتیجه، هر عرضه اولیه 2 نوع رشد صعودی دارد:

نوع اول همان قفل شدن در صف خرید می باشد که عموم سهامداران از این صف ها سود می گیرند.

نوع دوم پس از اصلاح اولیه صورت می گیرد، در رشد ثانویه عرضه اولیه، شارپ بودن یا قفل در صف خرید بودن سهم دیده نمی شود ولی با نوسان، سهم رشد های بسیار سودسازی می کند.

به خاطر داشته باشد که حرفه ای ها در رشد های ثانویه بیشترین استفاده را از عرضه اولیه می برند.

برای مثال سهم ذوب روی اصفهان با نماد “فروی” که در بهمن ماه عرضه شد، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در بازدهی اولیه خود 234 درصد سود عاید سهامداران خود کرد.

اما اگر شما به دید میان مدت به سهم نگاه می کردید و در نقطه ورود مجدد سهم را اضافه می کردید، در روند جدید سهم حدود 130 درصد سود می کردید.

نکته: در صورتی که قصد دارید ریسک تان کاهش پیدا کند، می توانید با مراجعه به سایت کدال و بررسی روند حاشیه سود شرکت در یک یا دو سال اخیر (در صورت وجود داشتن در سایت کدال)، بهترین سهم عرضه اولیه ای را برای سرمایه گذاری بهتر انتخاب کنید.

 

 

اما با فرض اینکه شما از ابتدا که سهم را خریداری کردید، تا به الان به سهام خود اضافه نمی کردید، در کمتر از 6 ماه حدود 530 درصد سود کرده بودید.

 

پیشنهاد چرتکه برای سود گرفتن از عرضه اولیه چیست؟

بدیهی است روش دوم بهترین روش برای سود گرفتن واقعی از سهم های عرضه اولیه است. همیشه به عنوان یک روش می توانید در گوشه سبد خود، مقداری نقدینگی به این کار اختصاص دهید، یعنی منتظر بمانید صف خرید عرضه اولیه ها باز شود و تقاضای سهم پایین بیاید، به طور پله ای خرید کنید و با ریسک بسیار کمی می توان گفت در بلندمدت سود خوبی از این خرید نصیب تان خواهد شد.

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا: 37

13 دیدگاه دربارهٔ «عرضه اولیه را کی بفروشیم؟»

  1. علیرضا راسخی نژاد

    بنام خدا.الحمدالله رب العالمین.بسیار عالی از تهیه کننده و عوامل و مدیریت سایت تشکر میکنم.
    از اینکه دانش و تجربه خویش را احسان میکنید ان شاالله نزد پرورش دهنده مهربان ماجور باشید.

  2. سیدمحمود

    سلام وعرض ادب وخداقوت
    واقعا ممنونیم از اموزش های خوبتون . امیدوارم میلیاردها برلبر سودبابرکت عوض این اموزشهای رایگان بگیرین از خداوند ارحم الرحمین

  3. با سلام و احترام خدمت مدیران و اعضا کانال
    از مطالب بسیار مفید و کاربردی تان متشکریم

  4. مسعود برقیان

    سلام بر استاد همتی عزیز
    استاد واقعا سلطان بورس شما هستید و باقی ادای شما رو در میارن همه چی عالی درست از تابلو خانی گرفته تا تحلیل تکنیکال وووو همه چی با مثال های درست و عالی اگر امواج الیوت رو هم رایگان میزاشتی که دیگه تمام دانش اموزاتون از تحلیل ورای خوب بورس میشدن
    این کاری که شما میکنی خیلی ثواب هم داره چون شما بدون این که کسی رو بشناسید داری لطف میکنید
    واقعا ممنون

  5. باران بهاری

    سلام و عرض ادب
    من اتفاقی با سایت شما آشنا شدم. فیلمهای اموزشی جناب استاد همتی را گوش دادم و بسیار این روزها از آن استفاده می کنم. دعاگویتان هستیم. مطمئن باشید خداوند به شما برکت خواهد داد. همین که اشتباه خرید نکینم خودش یک دنیا می ارزد…………
    در تک تک لحظه هایی که ما سود کنیم و شاد باشیم مطمئنن خداوند به روی شما لبخند خواهد زد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا