چرا معامله گران معاملات در سود خود را خیلی زود می بندند؟
یکی از رایج ترین مشکلات معامله گران این است که یاد بگیرند چه زمانی و چگونه معاملات ضررده و ناموفق شان را ببندند و چگونه و تا کی معاملات موفق و سود ده شان را باز نگه دارند. بیایید امروز در مورد معضل دوم یعنی تا کی معاملات در سود خود را نگهداریم، صحبت کنیم.
آیا تا به حال در وسط یک معامله باز از خودتان پرسیده اید، “الان باید سودم را بردارم یا بگذارم معامله در سودم فعلا باز بماند؟”
شاید مواقعی وجود داشته باشد که بسنده کردن به سود اولیه و زودهنگام تصمیم مناسبی بوده باشد. اما مطمئنم مواردی نیز وجود داشته است که به دلیل خیلی زود بستن معامله بر فرق سرتان کوبیده باشید!
چرا معامله گران تمایل دارند معاملات در سود خود را زودتر ببندند؟ در اینجا سه دلیل احتمالی وجود دارد که چرا برخی معامله گران معاملات در سود خود را زود می بندند:
-
هیچ هدف سود مشخصی در ذهن ندارند.
تعیین و مشخص کردن هدف سود در حین انجام معامله هیچ اشکالی ندارد و اتفاقا پسندیده است. وقتی یک هدف سود مشخص و واضح داشته باشید، ماندن در یک معامله بسیار ساده تر است؛ زیرا پایان دادن به یک کار با داشتن هدفی در ذهن آسان تر است.
-
تحمل ریسک پایینی دارند.
عدم تمایل یک معامله گر نسبت به ریسک نیز ممکن است منجر به بستن زودهنگام معاملات در سود شود.
برخی از معاملهگران ترجیح میدهند این حس اطمینان را داشته باشند و با سود ۱۰۰ دلاری از بازار خارج شوند تا اینکه بخشی از سود محقق نشده خود را برای ۵۰ دلار دیگر به ریسک بیندازند.
3.به ایده معاملاتی یا مهارت های معامه گری خود اطمینان ندارند
پایبندی به معاملات و ماندن در معامله تا زمانی که قیمت به هدف سود مدنظر برسد، نه تنها صبر و حوصله زیادی می طلبد، بلکه به میزان قابل توجهی اعتماد نیز نیاز دارد.
در این مسیر ابهامات و عدم قطعیت های زیادی وجود خواهد داشت؛ به این صورت که مطمئن بودن از ایده معاملاتی خود حتی چالش برانگیزتر هم می شود.
چالش اصلی در این است که وقتی شاهد رشد سود بالقوه خود هستید، وسوسه انگیزتر است که آن معامله را بسته و سود فعلی را حفظ کنید! تا اینکه با باز نگه داشتن معامله و پایبندی به آن، خطر از دست رفتن همان سود را به جان بخرید.
قول معروف ” کاچی بهتر از هیچی” در این موقعیت ها بیش از پیش نمایان می شود!
اما بیشتر از از دست دادن بالقوه سودهای محقق نشده، این ناامیدی ناشی از این فرصت های از دست رفته است که معامله گران را عقب نگه می اندازد.
ما به عنوان معامله گر بازار فارکس، به خصوص زمانی که سود روی کاغذ در هوا ناپدید می شود، تمایل زیادی به سخت گیری هرچه بیشتر نسبت به خود داریم. شاید برای جلوگیری از سرزنش خودمان در صورت از دست دادن سودهای محقق نشده، معاملات در سود خود را خیلی زود می بندیم.
احتمالاً به همین دلیل است که روانشناس معاملاتی محبوب و پرطرفدار، دکتر برت استین بارگر، خاطرنشان کرده است که برای حفظ یک معامله در سود، همانطور که به نفع شما پیش می رود، اعتماد به نفس بسیار بیشتری لازم است. اما دقیقاً چگونه می توان به این سطح از اعتماد به نفس دست یافت؟
به خودت اعتماد کن.
بله، به همین سادگی است. متأسفانه، چندان که به نظر می رسد هم آسان نیست. شما باید بتوانید به ایده معاملاتی خودتان آنقدر اعتماد کنید که به پلن تان پایبند بمانید و معاملات خود را تا رسیدن به اهداف سود برنامه ریزی شده خود حفظ کنید.
دکتر Steenbarger می گوید که ایجاد اعتماد به نفس می تواند به دو روش انجام شود:
1. ذهنیت اعتماد به نفس داشتن را به خود القا کنید.
این قسمتی است که شما از نظر ذهنی خود را آماده این احتمال می کنید که ممکن است قیمت برگشته و سودتان که فعلا روی کاغذ بوده (سود محقق نشده) حذف شود.
به عنوان مثال، وقتی در یک معامله هستید، مناطق احتمالی اصلاح و بازگشت قیمت را تعیین می کنید و بر اساس آن، حد ضرر شناور خود را تعیین می کنید.
مواقعی پیش میآید که با فیک اوت ها و اصلاحهای برگشتی حد ضرر تان خورده می شود. به خاطر سودهای از دست رفته خود را ملامت نکنید. در عوض، به خود یادآوری کنید که شما دقت لازم را انجام داده اید و قطعا فرصت های معاملاتی دیگری برای استفاده در دفعه بعد وجود دارد.
2. بر روی تغییرات کوچک کار کنید.
منظور دکتر Steenbarger این است که شما باید هر بار کمی از کار درست را انجام دهید و بر روی آن تلاشها ی ریز کار کنید تا بتوانید تغییرات بزرگتری ایجاد کنید.
به عنوان مثال، میتوانید بخشی از سود خود را در نقطهای ببندید و حفظ کنید و بقیه را باز بگذارید، تا یا به هدف سود تعیین شده برسد و یا به حد ضرر. به این ترتیب می توانید قسمتی از سود خود را محقق کرده و به آن دست یابید و در عین حال با نگاه کردن به معامله بازتان تا به اتمام رسیدنش تمرین اعتماد به نفس می کنید.
اینطور نیست که هر روز بازار طبق میل شما پیش برود. اما وقتی این طور شد، آیا نمی خواهید از آن نهایت استفاده را ببرید؟
مقاله را در اینجا با ذکر جمله ای معروف از Lao Tzu به پایان می رسانیم:
“کارهای سخت را وقتی که آسان هستند انجام دهید
و کارهای بزرگ را در حالی که هنوز کوچک هستند انجام دهید.
یک سفر هزار مایلی با یک قدم شروع می شود.”
این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا: 16