تحلیل بنیادی یکی از روش های تاثیرگذار در معاملات به خصوص برای معامله گران میان مدتی می باشد.
در این مقاله، ما همه چیزهایی را که باید در مورد تحلیل بنیادی بدانید که یکی از دو روش اصلی تحقیق در فرصت هاست را در کنار تحلیل تکنیکال، پوشش خواهیم داد.
تحلیل بنیادی چیست؟
تحلیل بنیادی روشی برای ارزیابی بازارها است که از منابع داده های متعدد برای یافتن ارزش منصفانه دارایی استفاده می کند . برخلاف تحلیل تکنیکال که صرفاً به عملکرد قیمت نگاه می کند، تصویری جامع از نقاط قوت و ضعف یک اوراق بهادار ایجاد می کند.
اغلب می شنوید که از تحلیل بنیادی به عنوان روشی برای یافتن سهام برای خرید یاد می شود. اما در حقیقت، توسط معامله گران در چندین کلاس دارایی مختلف استفاده می شود.
به عنوان مثال، در فارکس، یک معامله گر بنیادی هر داده ای را که احتمالاً تأثیر قابل توجهی بر قیمت یک جفت ارز دارد، مانند داده های اقتصادی، عوامل سیاسی یا حتی تأثیر بلایای طبیعی، بررسی می کند.
با این حال، معامله گران بنیادی فقط به داده ها به صورت تصادفی نگاه نمی کنند. آنها سعی می کنند ارزش منصفانه یک بازار را ارزیابی کنند، بنابراین می توانند ببینند که آیا در حال حاضر قیمت آن کمتر است یا بیش از حد.
تحلیل بنیادی و ارزش منصفانه
تحلیل بنیادی مبتنی بر این ایده است که هر دارایی دارای یک ارزش منصفانه است،در حالی که ممکن است بازارها به طور موقت یک دارایی را بیش از حد یا کمتر از قیمت اصلی قیمت گذاری کنند.
در نهایت قیمت آن باید به آن ارزش منصفانه عادی نزدیک شود.
فرض کنید یک شرکت را تجزیه و تحلیل می کنید و تصمیم می گیرید که ارزش آن بیشتر از قیمت فعلی سهام آن باشد. می توانید سهام آن را بخرید، سپس به محض اینکه قیمت آن به ارزشی که به آن نسبت داده اید رسید، آن را بفروشید.
عوامل بی شماری وجود دارد که می توانید برای تعیین ارزش منصفانه خود برای شرکت در نظر بگیرید. شما می توانید گزارش های درآمد آن را تجزیه و تحلیل کنید تا پیش بینی کنید که آیا سود ممکن است در آینده افزایش یابد یا خیر. یا، میتوانید به عوامل ژئوپلیتیکی مختلفی که ممکن است بر نتیجه آن تأثیر بگذارند، نگاه کنید.
از سوی دیگر، برای یک جفت ارز، ممکن است به انتشارات اقتصادی، اقدامات بانک مرکزی، مصرف خرده فروشی یا موارد دیگر نگاه کنید.
معایب تحلیل فاندامنتال(بنیادی)
تجزیه و تحلیل بنیادی روشی عالی برای آشنایی با طبقات و بخش های دارایی انتخابی شما فراهم می کند و می تواند به شما در یافتن فرصت های سودآور کمک کند. اما دو مسئله اصلی وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید.
اولین مورد این است که هیچ تضمینی وجود ندارد که بازار انتخابی شما به سمت ارزش منصفانه خود حرکت کند، حتی اگر به طور کامل در مورد آن تحقیق کنید. برای یک چیز، یک رویداد کاملاً غیرقابل پیشبینی(مانند یک بلای طبیعی) میتواند هم قیمت دارایی و هم براورد ارزش منصفانه شما را خراب کند.
یا، ممکن است بازار در قیمت گذاری خود برای مدت طولانی تری غیرمنطقی باقی بماند تا بتوانید موقعیت خود را باز نگه دارید.
دومین مورد، حجم وسیع داده در بازارهای جهانی است. با توجه به این همه چیز، چگونه تصمیم می گیرید چه چیزی ارزشمند است و چه چیزی ارزشمند نیست؟
یکی از روش های غلبه بر این مشکل، اتخاذ رویکردی از بالا به پایین است . قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه کدام بازار ممکن است بیش از حد یا کمتر از ارزش گذاری شده باشد، با نگاهی به اقتصاد کلی شروع کنید. سپس، نگاهی به عوامل خاص پیرامون تعداد انگشت شماری از دارایی ها بیندازید تا بتوانید موقعیت خود را بگیرید.
عوامل اصلی در تحلیل فاندامنتال
همانطور که دیدیم، منابع در دسترس یک معامله گر بنیادی گسترده و متنوع است. با این حال، چند مورد وجود دارد که از بقیه مهم تر هستند:
اطلاعیه های بانک مرکزیبانکهای مرکزی میتوانند عاملی برای نوسانات قابل توجه در اکثر طبقات دارایی باشند. مهمترین اقدام آنها افزایش یا کاهش نرخ بهره است که می تواند تأثیر زیادی بر ارزها، سهام، شاخص ها و موارد دیگر داشته باشد. با این حال، تحلیلگران بنیادی همچنین به دنبال سیاستهای پولی جدید هستند (یا اشارههایی به این که موضع بانک مرکزی ممکن است در آینده نزدیک تغییر کند)خرید داراییها، تجدید ارزیابی ارز، تغییرات در پرسنل و موارد دیگر. |
درآمد شرکتکسبوکارهای فهرستشده باید بهروزرسانیهای منظم درآمد را منتشر کنند و سرمایهگذاران را از درآمد، سود، هزینهها و موارد دیگر مطلع کنند. برای معامله گران سهام، این گزارش ها بینش ارزشمندی را در مورد نحوه عملکرد یک شرکت و همچنین عملکرد آنها در ماه ها و سال های آینده ارائه می دهد. |
داده های اقتصادیتقریباً هر دارایی تحت تأثیر اقتصاد گستردهتر خود قرار میگیرد، بنابراین معاملهگران بنیادی به دنبال نشانههایی میگردند که اقتصاد در حال رشد یا کوچک شدن است. شاخص کلیدی رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی (GDP) است که مجموع کالاها و خدمات تولید شده در یک اقتصاد را محاسبه می کند. با این حال، گزارش های اشتغال و تولید نیز مهم است. |
تورمیکی دیگر از عوامل مهم اقتصادی تورم است. تورم زمانی اتفاق میافتد که قدرت خرید یک ارز معین کاهش مییابد و بانکهای مرکزی معمولاً وظیفه دارند آن را کنترل کنند (در عین حال از کاهش تورم جلوگیری کنند). تورم فقط فارکس را تحت تاثیر قرار نمی دهد – اوراق قرضه، کالاها، شرکت ها و شاخص ها همگی شاهد نوسانات ناشی از آن خواهند بود. |
سیاستتغییرات سیاسی در یک کشور می تواند در بازارهای مالی رخ دهد. برای مثال، یک رئیس جمهور جدید ممکن است زندگی را برای کسب و کارها سخت تر کند یا در زیرساخت های جدید سرمایه گذاری زیادی کند. ژئوپلیتیک نیز می تواند مهم باشد. به عنوان مثال، افزایش درگیری در خاورمیانه می تواند بر عرضه نفت جهان فشار وارد کند – که سپس قیمت آن را افزایش می دهد. در نتیجه، مشاغلی که به شدت به نفت متکی هستند ممکن است شاهد کاهش سود خود باشند. |
بلایای طبیعی و فصلیاین دو عامل ممکن است با بازارها نامرتبط به نظر برسند، اما اغلب باعث ایجاد نوسان در چندین دارایی می شوند. بلایای طبیعی می تواند برای کسب و کارها و اقتصادها باد مخالف ایجاد کند و همچنین بر عرضه کالاهای مختلف تأثیر بگذارد. مسائل آب و هوای فصلی می تواند همین کار را انجام دهد. |
این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
1 دیدگاه دربارهٔ «اهمیت تحلیل بنیادی در بازار فارکس»
عالی