تابلوی سهم با شما صحبت می کند!

تابلوخوانی
3.5
(17)

آیا می دانستید اگر تابلوی سهمی را بررسی نمی کنید،

اطلاعات بسیار مفید و حساسی را از دست می دهید؟

اگر با تابلوخوانی آشنایی ندارید و تاکنون به این کادر سخن گو اهمیت نمی داده ­اید نگران نباشید. ما در ادامه شما را با نکات شگفت انگیری غافلگیر خواهیم کرد!

گام اول برای بررسی تابلوی سهم آن است که وارد  [button text=”سایت سازمان بورس” radius=”8″ expand=”0″ link=”http://www.tsetmc.com/” target=”_blank”]  شویم و همان گونه که در تصویر زیر مشهود است در قسمت جستجوی سایت نماد بورسی موردنظر را پیدا می کنیم( اگر با نماد بورسی آشنایی ندارید، [button text=”اینجا” radius=”8″ expand=”0″ link=”https://chortkee.com/%d9%86%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d9%88%d8%b1%d8%b3%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/” target=”_blank”]کلیک کنید).

 

حال که وارد صفحه نماد شدیم، نباید همچون غیرحرفه ای ها گول ظاهر فریبنده­ ی رنگ سبز و قرمز را بخوریم!

بنابراین اگر می خواهیم حرفه ای عمل کنیم نباید از تابلوی سهم و سرنخ های جادویی آن غافل شویم.

همان طور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید 7 کادر مهم و حیاتی در اختیار داریم که طی مجموعه مقالات آکادمی چرتکه به بررسی آن ها می پردازیم.

کادر شماره 1، کادر سربرگ ها است که اولین کادر، کادر “در یک نگاه” است. با قسمت های مختلف این کادر در مقالات آینده آشنا خواهیم شد.

زیر کادر سربرگ نام نماد و بازاری که شرکت موردنظر در آن فعالیت می کند قابل مشاهده است.( برای آشنایی سریع با انواع بازارها در بورس ایران اینجا کلیک کنید)

کادر شماره 2، کادر قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی سهم است.

 

قیمت اخرین معامله:

همان طور که از نامش پیداست، قیمت اخرین داد و ستد یا همان معامله ای که در سهم انجام شده را بصورت لحظه ای نشان می دهد، درصدی که بصورت سبز یا قرمز در کنار آن نوشته شده است نیز، نمایان گر اختلاف قیمت اخرین معامله با قیمت پایانی است.

 

قیمت پایانی سهم:

قیمت پایانـی سهام یک شرکت، میانگین قیمت هایی است که سهم در آن قیمت ها در طول روز کاری معامله شده است.

سامانه معاملاتی بورس به طور روزانه چک می کند که آیا سهم حجم مبنا را پر کرده است یا خیر؟

در واقع در صورتی که سهم حداقل به اندازه حجم مبنا معامله شده باشد، قیمت پایانی همان میانگین قیمت های معاملات سهم است اما اگر حجم معاملات سهم از حجم مبنا کمتر شود به همان نسبت از میزان افزایش یا کاهش قیمت سهم هم کاسته شده و قیمت پایانی، بر این اساس محاسبه و در سامانه معاملات ثبت خواهد شد.

به عنوان مثال، فرض کنید قیمت سهمی در ابتدای روز شنبه، ۲۰۰ تومان و میانگین قیمت معاملات این سهم در طول روز شنبه نیز ۲۰۶ تومان باشد. بنابراین، میانگین قیمت سهم در پایان روز شنبه، در مقایسه با ابتدای روز، ۶ تومان، یعنی ۳ درصد رشد داشته است.

حال اگر تعداد سهام معامله شده آن شرکت در طول روز شنبه، برابر با حجم مبنا باشد، قیمت پایانی سهم در روز شنبه، همان ۲۰۶ تومان خواهد بود، اما اگر تعداد سهام معامله شده آن شرکت، تنها معادل نصف حجم مبنای تعیین شده برای این سهم باشد، طبیعتا میزان افزایش سهم نیز از ۶ تومان، به ۳ تومان کاهش یافته و قیمت پایانی سهم در روز شنبه، ۲۰۳ تومان تعیین خواهد شد.

ولی اهمیت بسیار بالای قیمت پایانی در چیست؟

قیمت پایانی سهم در هر روز، قیمت پایه در روز کاری بعد می باشد و لذا از اهمیت بالایی برخوردار است.

صف خرید و صف فروش چیست؟

زمانی که تقاضا روی سهمی بالا برود، تعداد خریداران آن قدر زیاد می شود که دیگر نمی توانید به صورت سرخطی سفارش تان را ثبت کنید، یعنی اگر قصد خرید سهم را داشته باشید، باید در صف، پشت سر افرادی بایستید که زودتر از شما سفارش خریدشان را ثبت کرده اند. در این مواقع اصطلاحاً سهم صف خرید می شود. ولی آیا می توان سفارش سرخطی ثبت کرد؟

ما برای اولین بار در آکادمی چرتکه روشی را ابداع کردیم که مدت هاست از آن نتیجه می گیریم، بدین منظور مقاله ثبت سفارش سرخطی را مطالعه کنید!

 

در مقاله بعدی کادر شماره 3 توضیح داده خواهد شد…

 

 

 

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد آرا: 17

سوالات و انتقاد های خودتون رو ارسال کنید تا با دانش هم دیگه، ابهامات این مقاله رو تکمیل کنیم.

3 دیدگاه دربارهٔ «تابلوی سهم با شما صحبت می کند!»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا