در بسیاری از مواقع شاهد وضع قوانین جدید و غافل گیر کننده توسط تصمیم گیرندگان سازمان بورس بوده ایم که خبر بد یا مثبتی را به جامعه سرمایه گذاران القا کرده است.
برای مثال در سال 98 تصمیمات ناگهانی و شبانه مسئولان سازمان بورس شوک های سنگینی به بازار وارد کرد. قوانینی که با وضع شدن شان، تعجب و واکنش منفی سرمایه گذاران در بازار را به همراه داشته است.
از جمله آن ها می توان به دستورالعمل جدید بازارپایه در تابستان 98 و یا تغییر دامنه نوسان سهام از 5 به 2 درصد در اسفندماه!
برای سرمایه گذاران، بازار سهام مجموعه ای مملو از اطلاعات و اخبار خوب و بد است. از این نظر بازار دائما با اخبار مختلف به نوسان در می آید، ولی آن چه در این میان اهمیت بسزایی دارد، عکس العمل اکثریت بازیگران به خبر جدید است و این که آنان به خبر چقدر اهمیت می دهند. جالب است بدانید گاهی اوقات واکنش بازار به خبر ممکن است از خود خبر عجیب تر باشد.
برای بیشتر فعالان بازار واکنش به خبرهای مثبت شدیدتر و به خبرهای منفی کمتر از زمان های عادی است. در واقع در حالت صعودی، بازیگران بازار بیشتر در انتظار خبرهای مثبت هستند تا منفی. بنابراین از خبرهای همسو با بازار استقبال می کنند. در همین شرایط وقتی بازار نزولی و منفی است، بازار از خبرهای منفی بیشتر تأثیر می پذیرد و توجهی به خبرهای مثبت نشان نمی دهد، به همین علت است که شاید در انتهای بازار صعودی، همچنان عممده فعالان بازار در انتظار رشد بیشتر می باشند و در هنگام پایان دوره نزولی، همچنان بیشتر فعالان بازار در انتظار پایین آمدن قیمت ها هستند.
مطابق آن چه ارسطو می گوید، نظریه اکثریت گاهی اوقات درست نیست، اما همیشه کسانی که بر خلاف اکثریت می اندیشند، باید منتظر پرداختن بهای سنگین، همچون شماتت دیگران باشند. البته در صورتی که این بها با ایمان فرد به تصمیم خود همراه باشد، مسئله ای قابل تحمل است. در همین حال در تعیین تأثیرپذیری خبرها، نوع استراتژی افراد نیز اهمیت دارد. برای سرمایه گذاران کوتاه مدت، خبر همه چیز است و آن ها با شنیدن اولین خبر، سِیلی از سفارش های خرید یا فروش را روانه تابلوی سهم می کنند اما در مقابل افراد با استراتژی بلند مدت، معمولا پس از بررسی دقیق اخبار، به شما کمی از آن ها واکنش نشان می دهند زیرا می دانند خبرهای کمی هستند که بتوانند برای آن ها تغییرات استراتژی را رقم بزنند. از این رو ، آن ها از بیشتر خبرها به دلیل تأثیرات و عمق کم آن ها می گذرانند.
ضمنا قبل از انجام هرگونه اقدام، تحت تأثیر اخباری که به گوش تان می رسد، از صحت خبر مطمئن شوید.
خلاصه
معمولا در بورس، افراد تازه وارد و مبتدی، به دید کوتاه مدت به سرمایه گذاری خود و بازار نگاه می کنند. بنابراین زمانی که یک خبر می آید سریعا دچار هیجان می شوند، چرا که به تحلیل خود مطمئن نیستند و همچنین در اکثر مواقع بیش از 90 درصد سرمایه گذاران، از “مدیریت سرمایه” چیزی نمی دانند و آن را رعایت نمی کنند.
در نقطه مقابل، حرفه ای های بازار که معمولا دید بلندمدت تر دارند استراتژی شان در بیشتر مواقع با خبر تغییر نمی کند چرا که به روند پیش بینی شده توسط خودشان اعتماد دارند و همچنین “مدیریت سرمایه” را مطالعه و رعایت کرده اند.
به خاطر بیاوریم، هنگامی که در تابستان قوانین بازار پایه وضع شدند، بازار پایه مدت ها دچار شوک منفی و صف های فروش سنگین بود ولی بعد از حدود دوماه روند مثبت بر منفی های گذشته پیشی گرفت و هر روز بازار پایه سبز بود. بسیاری از سهم ها نیز با رشد شارپی عقب ماندگی خود را از بازار جبران کردند و اهداف خود را لمس کردند.
امیدواریم علم و آگاهی معامله گران بازار چنان بالا رود که کمتر شاهد هیجان های احتمالی که گاها بیهوده و موقت است باشیم.
منبع: کتاب 51 نکته یک میلیونی
ویرایش: علی مدنی
جهت تماشای فیلم های مدیریت سرمایه از “حسین همتی”
اینجا کلیک کنید.
این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد آرا: 4
3 دیدگاه دربارهٔ «واکنش بازار به خبر، مهم تر از خبر است!»
با سلام و تشکر فراوان از سخنان ارزشمندتان که سهامداران را راهنمایی می فرمایید یک تقاضا و خواهشی دارم اینکه محبت کنید نحوه نصب و کار کردن با اسا تریدر دمو را ریز به ریز علائم و کلیه مواردی که در نرم افزارش وجود دارد در سایت پر محتوایتان قرار دهید بسیار سپاسگزار خواهم بود آموزش دادن شما اینگونه است که انگار سالهاست دارید تدریس می کنید و استاد بسیار توانمندی هستید . موفق باشید روز زیبایی را برایتان آرزومندم .موفق شاد و سلامت باشید .
باسلام خدمت جناب همتی.خدا پدر ومادری رو حفظ کنه وزندگی پراز خیر وبرکتی داشته باشن که چنین فرزندی رو تربیت کردن.ویدئو ومطالب خیلی عالی اند.ممنونم
سپاس از شما، البته این مقاله را اقای مدنی نوشته اند